FTM: Banken zullen moeten afschrijven

Met welke prikkels Rabobank en ING te bewegen zijn tot afschrijvingen op hypotheken, is gissen. Dat minister Dijsselbloem van Financiën flink de portemonnee moet trekken, lijkt gezien de omvang van het probleem een zekerheid. De betalingsachterstanden op hypotheken nemen al enkele kwartalen flink toe, blijkt uit cijfers van het Bureau Krediet Registratie. Juli vorig jaar hadden al ruim 72.000 mensen een betalingsachterstand van meer dan drie maanden.

Bron: FTM

1 comment for “FTM: Banken zullen moeten afschrijven

  1. snorkel
    April 6, 2013 at 8:19 am

    De onderwatersnoodramp neemt steeds groteskere vormen aan in Nederland. En het ergste is nog dat we het zelf veroorzaakt hebben door jarenlang de dijken niet op te hogen… En nu zijn de zandzakken ook nog eens op omdat we die verkocht hebben. Mooie metafoor heh? 😉

    Alle gekheid op een stokje zie ik eigenlijk maar één haalbare oplossing voor de onderwatersnoodramp: Schuldenaars de mogelijkheid geven (belast) geld uit hun pensioenaanspraak op te nemen en hiermee het ergste gat te vullen (natuurlijk zonder aflosboete). Daarna dit bedrag verplicht weer aanvullen, mbv een streng (belastingvrij) “aflossingsregime” en/of langer doorwerken.

Comments are closed.