‘Tiende Open Huizendag is jubileum met een rouwrand’

Hoewel de hypotheekrente en de huizenprijzen op zichzelf gunstig zijn, staan volgens de NVM de onzekerheid over behoud van banen, de ontslagregels in het sociaal akkoord en de kosten van kinderopvang een herstel van de woningmarkt in de weg.

Nu.nl

Zou NVM het over een andere boeg gaan gooien? Niet langer pleiten voor makkelijker en meer lenen, maar voor baanzekerheid en kinderopvang-zekerheid?

Meer over Open huizendag hier.

Een opmerkelijk groot verband tussen zoekopdrachten appeltaart en openhuizendagen in het najaar vind je hier.

Edit; bijgewerkte scorelijst open huizendagen:

openhuis

1 comment for “‘Tiende Open Huizendag is jubileum met een rouwrand’

  1. joop
    April 13, 2013 at 8:29 am

    De hogere lasten en (verborgen) inflatie zorgen voor een lagere koopkracht. Als 46 jarige alleenstaande “starter” met nog net een vaste baan met modaal inkomen kon ik 2 jaar terug ongeveer 150k lenen, vorig jaar ongever 120k en nu ongeveer 110k. Als je straks met een modaal inkomen misschien net je eten kunt betalen dan blijft er weinig over om je hypotheek af te lossen. Kortom de komende tijd zal het er niet gemakkelijker op worden. Gewoon niet kopen is de beste optie voor starters. Sparen gaat ook niet en de hypotheekrente is nog kunstmatig te hoog. De spaarrente daalt steeds. Net zo lang blijven wachten tot er een nieuwe regering komt die aan zijn burgers gaat denken ipv aan Brussel. De openhuizendag is leuk voor oriĆ«ntatie.

Comments are closed.