18% minder hypotheekaanvragen dan vorig jaar

aanvragenIn april zijn er wederom fors minder hypotheekaanvragen gedaan dan dezelfde maand vorig jaar. Omdat de eerste drie maanden van het jaar altijd een stijgende lijn vertonen, grijpen belanghebbenden dit graag aan om het zo gewenste herstel van de markt te zien, maar gezien seizoensinvloeden is dit hoogst discutabel en af te raden. Vorig jaar steeg het aantal aanvragen in april licht ten opzichte van maart, de twee jaar ervoor was het aantal aanvragen in april lager dan in maart.

Verkopers wiens huis tussen de 268 duizend en de 296 duizend euro moet opleveren hebben de komende maanden een extra prikkel om hun huis snel kwijt te raken. Op 1 juli wordt de grens van de NHG verlaagd, waardoor deze huizen niet meer onder NHG zijn te financieren. Het aantal potentiele kopers voor het huis in dit segment zal daarmee drastisch dalen, waarschijnlijk met een waardedaling tot gevolg.

Gecorrigeerd bericht, naar: Z24