Verandering mediane vraagprijs van een woning per gemeente

Op onderstaande kaart kun je zien hoeveel procent de mediane vraagprijs van een woning in een gemeente daalde tussen september 2008 en april 2013.

Bron: Huizenzoeker, eigen bewerking

6 comments for “Verandering mediane vraagprijs van een woning per gemeente

 1. M
  May 6, 2013 at 8:05 pm

  Interessant. Heb je ook een tijdreeks voor NL van mediane vraagprijsindex (en tegelijk daarbij de PBK-kadaster) over zo lang mogelijke periode?
  (en tijdreeks per gemeente, lang terug, is die aan te maken hier op de site?)

  • De starter
   May 7, 2013 at 6:26 am

   PBK kun je vinden bij de internationale prijsontwikkelingen tot 1975 terug. De vraagprijsindex is denk ik lastiger. Huizenzoeker heeft het wel per gemeenten, maar of het er ook voor heel Nederland staat weet ik niet.
   Medianen bij elkaar optellen of middelen gaat iig niet werken vrees ik, maar ik kan eens kijken wat ze nog meer hebben 😉

 2. M
  May 7, 2013 at 3:27 pm

  En is de tijdreeks per gemeente ook ergens op je site te vinden?

 3. M
  May 8, 2013 at 9:14 am

  Het middelen van medianen is idd niet zinnig. Wel zou je als je voor iedere gemeente een index (obv medianen) hebt het volgende kunnen doen. Je bepaalt voor elke maand de procentuele stijging/daling in voor elke index per gemeente. Om tot een landelijke stijging/daling per maand te komen neem je dan een gewogen gemiddelde van de gemeentelijke stijgingen en dalingen met als gewichten het aantal transacties per gemeente in die maand. Met de maandelijkse landelijke stijging/daling kun je dan een een landelijke index maken.

 4. M
  May 8, 2013 at 9:21 am

  Wegen met aantal te koop staande objecten natuurlijk.

Comments are closed.