S&P: Dutch RMBS Credit Conditions Sour, As House Prices Reach 10-Year Low

  • Dutch RMBS has historically been one of the best-performing European securitization sectors, but credit fundamentals are weakening.

  • Macroeconomic difficulties and the implementation of mortgage market reforms could continue to drag down Dutch house prices in the short term. In the long term, however, property shortages could support house price growth

Bron: RTL/S&P

S&P heeft zich naar alle waarschijnlijkheid door Nederlandse banken en makelaars laten inlichten, want ze spreekt over huizenprijzen die omhoog kunnen gaan door stijgende schaarste en noemt zelfs en passant de ‘grote regionale verschillen’. Niet dat iemand die verschillen boeit bij een pakketje RMBS, maar kennelijk hoorde het in de analyse.

Ook leuk dat er genoemd wordt dat er nu te weinig woningen zijn voor het aantal gezinnen en dat dat tekort oploopt, maar er wordt vergeten te vermelden dat in 1995 de schaarste groter was en de prijzen 2,5 maal zo laag. Overigens stel ik voor iedereen die de mogelijk oplopende woonlasten door toenemende schaarste ‘herstel‘ noemt verder uit te sluiten van ieder publiek debat over een betere woningmarkt.