Prijs per m2 bouwkavel op de kaart

Stel, je pakt pen en papier, bladert op funda zo’n 364 pagina’s met bouwgrond door en schrijft van ieder kavel de vraagprijs op en het aantal vierkante meters. Vervolgens selecteer je de kavels van tussen de 100 en 1000 vierkante meter, koppel je de plaatsen aan gemeenten en reken je uit wat een kavel in een gemeente gemiddeld per vierkante meter moet kosten. Dan krijg je het volgende:
 

Houd er rekening mee dat bovenstaande nogal met 'de botte bijl' is uitgevoerd. Ik maak geen onderscheid of bouwkavels bouwrijp zijn gemaakt bijvoorbeeld. Wanneer bij een kavel kosten koper in rekening worden gebracht, heb ik 6% kosten op de prijs gerekend. Ook interessant in dit kader zijn misschien de grondprijzen in België op de kaart ter referentie. Voor wie zich afvroeg hoeveel kavels tussen de 100 en 1000 vierkante meter er per gemeente op funda worden aangeboden, zie deze kaart:


Hierbij is een gemeente zonder kavels grijs, tot tien kavels blauw, tot 40 is geel, tot 90 is oranje en meer dan dat is rood.

n.b. Dit betreft dus alleen kavels die op Funda staan, niet alle kavels staan op funda.

Edit januari 2018:
Oktober 2016 heb ik bovenstaande kaart opnieuw gemaakt met de data van dat moment op funda. De kaart had ik nog niet gepubliceerd omdat er even geen tijd voor was, maar bij deze voeg ik hem bij deze post bij:

3 comments for “Prijs per m2 bouwkavel op de kaart

 1. Steve
  September 7, 2013 at 10:35 pm

  Extend and pretend…
  “De verkoop van zelfbouwkavels voor woningen in Amsterdam verloopt moeizaam, schreef gistermiddag Het Parool. Op een prominente locatie als de Zuidas is de belangstelling praktisch nihil.”

  http://www.vastgoedmarkt.nl/nieuws/2013/09/03/Geen-interesse-woonkavels-Zuidas-van-markt

  • De starter
   September 7, 2013 at 10:44 pm

   Thx, die had ik gemist. Andere locaties waren ook al geklapt omdat banken niet wilden financieren. Gaat soepel daar 🙂

Comments are closed.