BKR registreert 16.000 nieuwe hypotheekachterstanden

Het afgelopen halfjaar zijn er 9.924 consumenten met een betalingsachterstand op de hypotheek bijgekomen. In totaal zijn er, per 1 oktober 2013, 91.812 consumenten die moeite hebben om hun hypotheeklasten te betalen. Dit blijkt uit de halfjaarlijkse BKR Hypotheekbarometer.

Bron: BKR

Navraag bij het BKR leert dat er afgelopen halfjaar 6 duizend gevallen werden afgemeld. Dat houdt in dat de volledige vier opvolgende maanden gemiste hypotheekbetalingen zijn voldaan, af dat een woning (gedwongen) is verkocht en de hypotheek is vervangen door een regeling. Er zijn dus 16 duizend nieuwe gevallen geregistreerd, waarmee het totaal aantal lopende registraties op 91.812 komt.

Vandaag was het (hoe vreemd) erg druk bij de voorlichters van het BKR, hopelijk krijg ik een dezer dagen historische informatie over dit onderwerp. BKR laat weten wel lichtpuntjes te zien. Dat moet dan zijn door de gedaalde hypotheekrente, want verder lopen de werkloosheid op en het besteedbaar inkomen terug. Het aantal verkochte woningen of prijsontwikkelingen lijken mij van zeer weinig invloed op de betalingsachterstanden.

3 comments for “BKR registreert 16.000 nieuwe hypotheekachterstanden

  1. October 23, 2013 at 12:44 pm

    Scherp

Comments are closed.