NHG wordt versoberd en versoepeld

Voor mensen met een bestaande NHG hypotheek gaan vanaf 2014 totaal andere regels gelden wanneer zij in betalingsproblemen komen of er sprake is van scheiding. Voor deze groep worden vanaf 1 januari 2014 de leennormen enorm verruimd. Dit kan grote ge volgen hebben: zowel positief als negatief.

Lees verder op huizenmarkt-zeepbel voor de discussie of zie homefinance voor de berekeningen

Zie hier voor mijn analyse over dit onderwerp.

3 comments for “NHG wordt versoberd en versoepeld

 1. krisp
  November 13, 2013 at 9:53 am

  Ik zie zelf het probleem niet. Afgelopen jaren is duidelijk geworden dat scheidingen de grootste kostenpost zijn voor de NHG en dat die groep sterk toeneemt. De NHG neemt daar nu maatregelen voor. Het gevolg is dat de NHG-pot beter gevuld blijft en andere doelgroepen (werkeloos, overlijden) beter bediend kunnen worden. Dat lijkt me niet onredelijk: een scheiding heb je als stel nog invloed op, werkeloosheid en overlijden niet.

  • De starter
   November 13, 2013 at 11:22 am

   Ik ben het wel met je eens, maar waar de schoen wringt is dat er beloftes zijn gedaan aan huizenkopers die nu niet worden nagekomen.

   • krisp
    November 13, 2013 at 12:26 pm

    Dat ben ik met je eens, en is iets wat juridisch uitgezocht moet worden. Echter: klagen dat je met een hypotheek van 8,5x LTI zit onder de NHG is iets waar ik in beginsel geen enkele compassie voor heb. Was dan minder gulzig geweest. 🙂

Comments are closed.