Grootste omzet in museumkwartier Amsterdam

Afgelopen week las ik de transactietotalen van het kadaster in per postcodegebied in de periode juli ’11 t/m juli ’12. De kaart die daar nog mistte was de kaart met totale omzet per wijk. Dee kaart zie je hieronder. Wat mij enigszins verrast is dat Laren en Blaricum nog gunstig eruit springen. Met relatief weinig transacties werd daar toch een flinke omzet gemaakt. In Amsterdam gold datzelfde voor het museumkwartier en de Appolobuurt plus de stadionbuurt/Zuid WTC, waar een woning gemiddeld meer dan zeven ton moest kosten.

De hoogste omzet van alle postcodegebieden was in 1071, het museumkwartier. De 140 woningen die daar werden verkocht brachten net iets meer op dan de nummer twee Elsrijk-West in Amstelveen. In dat postcodegebied 1081 werden liefst 279 woningen verkocht om op bij elkaar slechts twee ton minder op te leveren dan de 140 in het museumkwartier.


(Grijs = geen omzet; blauw > 50 miljoen; geel = tussen 30 en 50 miljoen; oranje = tussen 10 en 30 miljoen; rood = tot 10 miljoen;)