Kadaster registreert betere januari dan afgelopen jaren

In januari 2014 registreerde het Kadaster 8.905 verkochte woningen. Dit is een stijging van 42,3% ten opzichte van januari 2013 (6.260). Hierbij moet aangetekend worden dat januari vorig jaar erg slecht was omdat velen hun aankoop vervroegden om onder de nieuwe belastingregels  die sinds 1 januari 2013 gelden uit te komen . Echter is een score van 8.905 ook ten opzichte van de jaren daarvoor niet slecht, maar wel nog steeds op een niveau ver beneden dat van voor de crisis:

Ten opzichte van december was de daling (42,4%) ongeveer even groot als de stijging op jaarbasis. Maand op maandvergelijkingen zijn echter vrij onzinnig vanwege seizoensinvloeden. Wat opvalt is dat het kadaster deze maand voor het eerst geen maand op maand cijfer in het persbericht heeft gezet. Ik juich dat toe en hoop dat dat ook zo is wanneer dit getal een grote plus weergeeft.

Het lopende jaartotaal loopt deze maand flink op. Dit komt door de combinatie van de  redelijke afgelopen maand en het uit de cijfers verdwijnen van de slechte januari maand uit 2012:

Vrijdag publiceert het CBS de prijsontwikkeling voor afgelopen maand.

1 comment for “Kadaster registreert betere januari dan afgelopen jaren

Comments are closed.