Ontwikkeling prijzen per stadsdeel in Amsterdam

Een simpel maar doeltreffend grafiekje van de prijs per vierkante meter woonruimte per stadsdeel (via). Het bevestigt het beeld dat deze kaart al gaf, maar geeft nog eens goed weer dat de gewildere buurten van Amsterdam zeker niet de kleinste klappen hebben gehad de afgelopen jaren (wat ik op de meeste verjaardagsfeestjes wel te horen krijg).

m2amsterdam

 

Opmerkelijk hoe Amsterdam Noord de prijsdaling nog een jaar wist uit te stellen. Ook opmerkelijk dat na de korte prijsstijging in 2010, de vraagprijzen juist in 2011 stegen toen de prijsstijging alweer voorbij was:

2 comments for “Ontwikkeling prijzen per stadsdeel in Amsterdam

 1. Claude
  May 19, 2014 at 6:58 pm

  Tja, zo rond de 30% wordt toch verkocht door woningbouwcorporaties? Dat moet z’n invloed hebben op de markt.

  • De starter
   May 19, 2014 at 7:08 pm

   Klopt, helaas is daar maar weinig info over te vinden.

Comments are closed.