SVn wil restschulden financieren

Alweer bijna een jaar geleden gaf SVn aan na te denken over restschuldleningen, een idee waar ik niet meteen tegen zou zijn mits het geld komt uit het bestaande budget van startersleningen en ook geldt voor mensen die hun koopwoning bijvoorbeeld willen verruilen voor een huurhuis of willen emigreren. In het zojuist verschenen clubblad van de SVn geeft ze nu opnieuw -minder verhuld- aan hier mee bezig te zijn. Wel een beetje jammer dat ze nu ook weer om een nieuwe garantieregeling vragen.

svnrest

4 comments for “SVn wil restschulden financieren

 1. Apekool
  June 24, 2014 at 2:33 pm

  Afhankelijk van de opzet zou een (gedeeltelijke) garantie niet een probleem hoeven zijn.

  Mijn voorstel zou zijn:
  * rente = euribor+1%, 10 jaar vast (of zo, in elk geval relatief laag)
  * max. restschuldtermijn = 10 jaar
  * geen HRA over restschuld
  * garantie voor maximaal 25% van de resterende schuldpositie

  Verder: eerst restschuld afbetalen, daarna pas nieuwe hypotheek.

 2. Apekool
  June 27, 2014 at 9:49 am

  Vandaag ronkend in het nieuws: het EUR 50mln potje ministeriĆ«le startersleningen gaat dit jaar nog op! De startersleningen leveren een ‘significante bijdrage’ aan het (prijs)herstel op de woningmarkt!

  Op de website van de SVn kan je nalezen dat vorig jaar maar liefst 5800 leningen werden verstrekt ter waarde van gemiddeld 26000 euro. Zo’n 6% van de totale woningverkopen vorig jaar waren dus bij aanvang sub-prime. Kennelijk allemaal nodig om gevestigde belangen te waarborgen…

Comments are closed.