Leeftijdsgrens starterslening Rhenen naar 45 jaar

Door deze verruiming komen ook die mensen in aanmerking die in deze tijd noodgedwongen op steeds latere leeftijd overgaan tot de koop van een 1e woning.

Bron: Gelderlander

Het speculeren op inkomstenstijging bij het aangaan van een hypotheek vond ik altijd al een kwalijke zaak, maar bij mensen van 45 wordt het wel helemaal dubieus. Als zij immers carrièremakers waren geweest hadden ze naar alle waarschijnlijkheid voldoende verdiend voor iets wat op een woning lijkt. Dat zij dat niet doen lijkt mij een reden aan te nemen dat er ook in de toekomst niet heel veel stijging meer in het vat zit. De gemiste rente inkomsten mogen door een volgend gemeentecollege worden uitgelegd. Het opeisen van de lening na 30 jaar ook.

De starterslening is steeds vaker een hele slechte smoes om het daadwerkelijke probleem niet op te lossen, namelijk het gebrek aan voldoende passende woonruimte. Dat mensen noodgedwongen woonruimte zoeken snap ik, maar als je noodgedwongen moet kopen terwijl je er niet het inkomen voor hebt faalt gewoon het beleid. Zolang verkopers blijven hopen op die ene overgecrediteerde koper die nu nét wel dat huis tegen de te hoge vraagprijs kan betalen en wethouders mogen beweren dat ze probleemgevallen helpen met een extra lening worden problemen alleen maar erger.

2 comments for “Leeftijdsgrens starterslening Rhenen naar 45 jaar

 1. wouter
  August 27, 2014 at 8:15 am

  De gemeente Rhenen vergrijst enorm (ze hebben daar zelfs last van “hangbejaarden”) en zo hopen ze wat ‘jongeren’ (45+) aan te trekken…

 2. Matthijs
  August 27, 2014 at 11:51 am

  Het probleem ligt ‘m natuurlijk in de overgewaardeerde huizenprijzen.
  Die wordt met kunst en vliegwerk kunstmatig hooggehouden.
  In dit geval door de starterslening aan vrijwel iedere burger van Rhenen aan te bieden.
  De politiek helpt ook een handje door de rente kunstmatig laag te houden en luidkeels te roepen dat het overal (binnenkort)beter gaat.

Comments are closed.