Augustus matige maand voor verkoop nieuwbouwwoningen

Nadat vorige maand de Nederlandse Vereniging van Bouwondernemers zó lyrisch was over de cijfers van de maand juli dat het besloot niet over het eerste halfjaar te rapporteren maar over de eerste zeven maanden, zijn nu de cijfers over augustus bekend gemaakt:

 

Zoals je kunt zien was het maar een matige maand, die zelfs nauwelijks het dieptepunt van vorig jaar ontstijgt. Of hiermee de flinke uitschieters ten opzichte van voorgaand jaar verleden tijd zijn valt moeilijk te zeggen, van NVB verwacht ik ook geen extra persbericht rond deze cijfers. Wel las ik vandaag dat de verruimde schenkingsregeling voor nieuwbouwwoningen al niet meer geldt.

3 comments for “Augustus matige maand voor verkoop nieuwbouwwoningen

 1. László
  October 7, 2014 at 9:17 pm

  “Zoals je kunt zien was het maar een matige maand,” In de grafiek erboven niet, wel via de link.
  Wat ik wel in de bovenstaande grafiek zie is dat 2014 t/m augustus al hoger ligt dan heel 2013, of zijn het allemaal t/m augustus getallen?

  • Matthijs
   October 7, 2014 at 9:39 pm

   Zoals je ziet worden cijfers zo weergegeven dat het lijkt alsof alles koek en ei is.
   Het BGHB(binnenkort gaat het beter) – virus houdt Nederland in haar greep.
   Er wordt nauwelijks geïnvesteerd, ook niet in de bouw.

   • László
    October 8, 2014 at 5:53 am

    Hè? De grafiek van nvb-bouw laat zien dat het naar beneden gaat en deze zelfgemaakte grafiek toont een stijgende lijn (een heel klein beetje dan). Als er jan-aug 2014 meer nieuwbouw verkocht is dan in heel 2013 en is dat gewoon zo. Bij de dalende grafieken werden de cijfers ook niet in twijfel getrokken, waarom dan gaan piepen als ze grafieken een beetje stijgen? Uit het dal komen betekend in eerste geval dat het niet meer slechter wordt, dat is wat anders dan ‘BGHB’, en is zeker nog niet door iedereen merkbaar.

Comments are closed.