Huren blijft populairder dan kopen

Jubelverhalen over de aantrekkende (koop)woningmarkt ten spijt; wie een eerlijke keuze zou hebben is nog altijd meer geneigd een huurwoning te betrekken dan een koopwoning. Dit blijkt uit de recent gepubliceerde cijfers van de eigen huis marktindicator:

huurvskoop

Voor de crisis op de woningmarkt gaven ongeveer driemaal zoveel mensen de voorkeur aan koop boven huur.

1 comment for “Huren blijft populairder dan kopen

  1. Joop
    May 22, 2015 at 7:39 pm

    Dit zegt mij niet zoveel.
    Immers er zullen steeds meer ouderen zijn, die na een flinke overwaarde hun huis verkocht hebben, nu met veel poen in een (gelijkvloers) huur appartement zitten.

    Lijkt me gezien de huidige ontwikkelingen in de(steeds meer onzekere) wereld, gewoon erg slim. Geen zorgen meer dat de woning nog verkocht moet worden(met bijbehorende waardedaling), na een volgende crisis(De vraag is niet of maar wanneer).

Comments are closed.