RTL Z Huizenindex: herstel woningmarkt

Nadat in het eerste kwartaal de huizenindex daalde van 46 naar 38, ging hij in het tweede kwartaal van 30 naar 35. Kan niet, gebeurde toch. Hierbij legt Peter Boelhouwer nog eens uit dat ‘het normale niveau’ dat van eind 2008 is. Kun je historisch gezien over van mening verschillen. Persoonlijk kan ik de commerciële rol die dhr Boelhouwer vervult niet los zien van zijn media-optredens. Zijn wetenschappelijke achtergrond zie ik sinds hij die rol vervult juist een stuk vaker los van de dingen die hij zegt.

Ook leuk dat hij nog maar eens noemt dat zo’n 7 a 8 maanden na een opleving in vertrouwen het aantal transacties op loopt. Ik ben bang dat die bewering net zo wetenschappelijk is als mijn conclusie dat deze opleving enkele weken op een gerapporteerde prijsstijging achter loopt.

2 comments for “RTL Z Huizenindex: herstel woningmarkt

  1. Anone
    August 2, 2013 at 10:56 am

    Alleen, als feiten niet het gewenste beeld geven, dan gebruik je schattingen om het gewenste beeld te creëren. Jammer dat een ‘wetenschapper’ zo laag kan zinken dat hij zich hiermee bezig houdt.

    Ik neem aan dat alle gebruikte data en de berekeningsmethode door deze ‘wetenschapper’ zijn gepubliceerd zodat we zijn bevindingen kunnen verifiëren?

Comments are closed.