Aantal thuiswonende jongeren nam slechts 1,5 procentpunt toe

Mooie statistiek heeft quartz¬†van eurostat geplukt vandaag. Het aandeel bij de ouders wonende jongeren tussen 25 en 34 is in Nederland de afgelopen 5 jaar met slechts 1,5 procentpunt toegenomen van 9,1% naar 10,6%. Op een totaal van zo’n 2 miljoen jongeren praten we over ruwweg 30.500 extra nestblijvers.

Strookt aardig met de constatering die ik eerder al deed, namelijk dat niet de starters het laten afweten de afgelopen jaren, maar de doorstromers. Strookt wel minder bij de dreigementen uit de hoek van de vastgoedlobby dat er een stuwmeer aan starters staat te trappelen om de markt de hemel in te bieden zodra men maar voldoende vertrouwen heeft. Zeker als je beseft dat het aandeel van de bevolking dat wil gaan huren de afgelopen jaren meer dan verdubbeld is.

1 2