Verfrissende benadering van huizentreintjes

Vandaag verschenen twee rapporten van corpovenista met een bom informatie over de woningmarkt. Het ene rapport gaat over betaalbaarheid en het andere over doorstroming. Met name het tweede rapport viel op om de volgende grafiek:

doorstroming

 

Nu wisten we al dat huizentreintjes in de zin dat ‘1 starter tot 4 vervolgaankopen leidt’ niet bestonden, maar bovenstaande benadering vind ik wel verfrissend. Kennelijk zijn de huizentreintjes voor zover ze nog bestaan het grootst wanneer er grote woningen aan de bovenkant van de markt vrij komen, niet wanneer je starters aan de onderkant de markt op duwt. Het zou in ieder geval passen bij de constatering dat overwaarde spiralen naar steeds luxere woningen zijn gestopt en duurder woningaanbod niet meer vrij komt (lees: verkocht wordt).

3 comments for “Verfrissende benadering van huizentreintjes

Comments are closed.