Wat statistieken over verkocht gemelde woningen op Funda

Wanneer een huis verkocht is via funda, wordt deze doorgaans na een week of zes afgemeld als zijnde ‘verkocht’. Omdat dit getal verrassend gelijk op loopt met de cijfers die NVM ieder kwartaal uitbrengt en ongeveer een maand (niet twee á drie) voor loopt op de cijfers van het kadaster, is het een nuttige graadmeter van de woningmarkt. Om die reden blader ik dan ook zo nu en dan alle pagina’s door met verkochte woningen en noteer ik sinds kort ook de vraagprijs van de woning op het moment dat deze werd verkocht.

Op basis van die gegevens kan ik melden dat er in Juli ongeveer 14.500 woningen werden verkocht via Funda, met een totale vraagprijs van zo’n 3,5 miljard euro (klik hier voor groot):

Uitgesplitst naar vraagprijs ontwikkelden de verkopen zich alsvolgt (klik hier voor groot):

Helaas houd ik deze data nog niet zo lang bij, maar voor wie een historisch perspectief zoekt bij de cijfers plaats ik de volgende grafiek met kadaster-overdrachten uit dit topic er bij:

4 comments for “Wat statistieken over verkocht gemelde woningen op Funda

 1. Hupido
  August 5, 2014 at 6:25 pm

  Nog even ter ondersteuning. Ik heb op 10 juli de akte van levering bij de notaris ondertekend. Op 25 juli krijg ik bericht van het kadaster dat ik eigendom heb verkregen over het perceel. Een week later dan dat wordt mijn woning bij Funda als zijnde verkocht geregistreerd. Hoezo loopt het kadaster achter?

 2. jan
  August 5, 2014 at 8:01 pm

  Hupido: dat ligt volledig aan je makelaar. Wij hadden op de dag nadat we akkoord gingen de woning op ‘verkocht onder voorbehoud’, en de dag na de levering op ‘verkocht’. Maar sommige makelaars zijn traag, wat mij geen goede reclame lijkt….

 3. Johan
  August 6, 2014 at 1:32 pm

  Ligt het aan mij of is de gemiddelde vraagprijs waarbij een verkoop gesloten werd alweer aan het dalen?
  Het is maar een maandcijfer, ik weet het. Het is een prognose, ik begrijpt het. Maar bij ieder positief maandcijfer roept de MSM over herstel.

  Het totaal aantal transacties verbaast mij wel. Hoelang kunnen de paps em mams met tonnen blijven smijten?

Comments are closed.