update: Zesde editie OTB woningmarktzoekplaat

Waarschijnlijk heeft OTB beseft dat het voor de zesde keer samenvatten en bundelen van juichberichten die de vastgoedbranche afgelopen kwartaal bracht bij weinigen echt het hart sneller doet kloppen. Om het lezen interessant te maken heeft ze net als voorheen een paar cijferreeksen door elkaar geschud. Ik wil het ook voor jou spannend houden, dus ik verklap er maar twee:

HDN Kwartaalcijfers, OTB rapport mei 2014 vs augustus 2014:

bebdebb4abaead8392632f2562a9573c

LTV en LTI op afgesloten hypotheken, OTB rapport mei 2014 vs augustus 2014:

ltvlti

 

Wél interessant waren nieuwe BKR cijfers geweest, maar helaas zijn deze niet geüpdatet sinds vorig kwartaal.

Update: 

Het lijkt OTB niet te lukken om drie kwartalen met HDN cijfers bij elkaar op te tellen. Zie hieronder de teksten van de site van HDN en de optelsom van de wetenschappers van OTB:

q2hdn

Daarnaast klopt er ook weinig van de vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Zie hieronder de cijfers uit het onlangs verschenen rapport en dat van vorig jaar:

hdnVJR

… en weet de fotoshopper van dienst de eigenhuis marktindicator er nét dat beetje beter uit te laten zien dan hij daadwerkelijk is:

veh_uptick

 

Ik weet niet of RTLZ hier daadwerkelijk geld voor betaalt, of dat OTB betaalt voor de aandacht en het platform om de mening van de aangesloten partijen te verkondigen, maar wat mij betreft slaan ze beiden een modderfiguur zo.

3 comments for “update: Zesde editie OTB woningmarktzoekplaat

 1. Jan
  August 10, 2014 at 7:32 pm

  Ik zou zeggen vraag ze om een reactie en stuur ze een linkje naar dit bericht.

  • De starter
   August 10, 2014 at 7:54 pm

   wilde er nog een lopend verhaal van maken waarom ik dit schadelijk vind en dan inderdaad mailen. Tot die tijd volgen de meeste betrokkenen met toch al op twitter geloof ik 😉

 2. wouter
  August 11, 2014 at 9:03 am

  Dit vraagt idd om toelichting van de TU delft . Ben benieuwd!

Comments are closed.